Wat kan Puppiezzz voor u en uw pup betekenen?

Puppiezzz biedt u individuele begeleiding aan in de opvoeding en socialisatie van uw pup.
Bij Puppiezzz kunt u terecht met een pup die, bij aanvang van de reguliere training, de leeftijd van 8 t/m 15 weken heeft.
Verder is Puppiezzz gespecialiseerd in het hierkomen. Voor pups van 8 weken t/m 6 maanden is er een speciaal pakket enkel en alleen gericht op hierkomen. Kijk voor meer informatie over dit pakket op de speciale pagina (voor dit pakket geldt dus een uitzondering op de startleeftijd). 

Alle rassen zijn welkom!
Tijdens 1 op 1 lessen gaan we in op een stuk praktijk maar kan ik ook antwoord geven op al uw theoretische vragen.
We trainen bij u thuis en in uw naaste omgeving maar ook op locatie zoals op straat, in het bos of park, in het winkelcentrum etc.

U kunt bij Puppiezzz trainen op:
Woensdagmiddag tussen 13.30 - 16.30 uur
Vrijdagochtend tussen 09.00 - 13.00 uur
Zaterdagochtend tussen 09.00 - 13.00 uur

De uitlaatservice wordt in onderling overleg besproken en is ook op andere dagen en tijden in te plannen!

De voordelen van individuele begeleiding:

 • Individueel trainen is bij uitstek geschikt voor puppies. In een groep is het voor een pup en de eigenaar vaak moeilijk om zich los te maken van de prikkels (andere pups en hun eigenaren) om hun heen. Daarnaast kan het trainen in een groep een jonge pup aantasten in zijn of haar gevoel van veiligheid. Dat vertraagt vaak het leerproces en bemoeilijkt het bewaken van de grenzen van een pup. De praktijk laat ook regelmatig zien dat het trainen in een groep de eigenaar niet voldoende ruimte biedt om individuele handvaten te krijgen bij de zaken waar u als eigenaar met úw pup tegenaan loopt.
 • De persoonlijke 1 op 1 begeleiding zorgt dus over het algemeen voor een sneller en beter resultaat qua socialisatie en opvoeding van de pup t.o.v. het trainen in een groep en werkt optimaal voor het opbouwen van een (vertrouwens)band tussen u en uw pup en het stapsgewijs (veilig) leren omgaan met prikkels. Juist omdat we op úw tempo aan de slag gaan en daarbij geen rekening hoeven te houden met andere cursisten.
 • U traint thuis of op locatie, m.a.w. de training is erg praktijkgericht op situaties die u in het normale dagelijkse leven met de pup ook tegenkomt en kan u helpen bij momenten die voor u als puppyeigenaar maar ook voor de pup zelf spannend kunnen zijn (denk bv. aan voor het eerst naar het bos, voor het eerst los laten lopen, voor het eerst contact maken met vreemde honden etc.).
 • Het plannen van de lessen gaat in overleg dus u zit niet vast aan vaste cursustijden en daarom zijn de lessen ook bij uitstek geschikt voor mensen met bv. een baan met wisselende werktijden.
 • Alle lessen worden inhoudelijk afgestemd op wat uw pup nodig heeft en op uw wensen.
 • U hoeft tijdens de les niet te wachten op andere cursisten.
 • Er is veel ruimte en gelegenheid tot het stellen van vragen.
 • U kunt op elk gewenst moment beginnen met de lessen en zit dus ook niet vast aan startdata (het advies is wel om vanaf 8 weken te starten waarbij we qua invulling van de lessen dan goed kijken naar wat de pup op dat moment aankan).
 • Er is geen wachttijd, u kunt meteen starten!

  rhodesian ridgeback copy copy


De inhoud van de lessen

Puppiezzz biedt niet voor niets individuele lessen aan en vindt het dus belangrijk om de lessen in te vullen naar wat u wilt en denkt nodig te hebben in de opvoeding van uw pup. De lessen worden dus volledig aangepast aan uw wensen en behoeften, zowel inhoudelijk als bv. op de locatie waar we trainen. Vanzelfsprekend kan ik u hierin ook adviseren.

Qua invulling van de lessen kunt u denken aan:

 • Het trainen van de basiscommando’s Zit, Af, Blijf/Wacht, het Hierkomen en het Netjes meelopen aan de lijn. Er is echter geen verplichting of vast trainingsschema voor deze oefeningen. Wilt u bepaalde oefeningen juist wel of juist niet trainen of is er wellicht nog een andere oefening die u graag aan wilt leren dan passen we de lessen daarop aan. 
 • Het leren kijken naar het gedrag en de lichaamstaal van uw pup, tijdens de training maar ook tijdens rustmomenten, zodat u uw pup goed leert begrijpen en op die manier op een rustige en duidelijke manier kunt opvoeden tot een stabiele huishond.
 • Begeleiding bij het (gedoseerd) leren omgaan met omgevingsprikkels en het creëren van vertrouwen en een veilig gevoel bij de pup.
 • Het trainen op locatie om praktijkgericht aan de slag te gaan zoals bv. een wandeling in het bos waarbij we oefenen met het loslopen/hierkomen en het (juist wel of juist geen) contact maken met andere honden. Ik help u kijken naar de communicatie en lichaamstaal van uw pup en die van de andere honden en hoe u daar als eigenaar het beste mee om kunt gaan.
 • Leren inzicht krijgen in hoe een hond leert en hoe u daar gebruik van kunt maken om ongewenst gedrag te voorkomen en gewenst gedrag aan te leren.
 • Leren inzicht krijgen in welke zaken belangrijk zijn voor een hond en hoe u met die kennis gedragsproblemen kunt voorkomen.
 • Wellicht volgt u elders al een cursus maar wilt u toch graag individueel bij bepaalde onderwerpen nog wat puntjes op de i zetten.

Alles is mogelijk en bespreekbaar en er is tijdens de lessen voldoende mogelijkheid om uw (theoretische) vragen te stellen.   

De aanschaf van een pup is vaak een gezinsaangelegenheid en daarom zijn tijdens de training alle leden van het gezin welkom. Wel verzoek ik u om u tijdens de lessen aan de Corona-maatregelen van het RIVM te houden.

Direct inschrijven 


natascha 2 copy